20.6.07

Cică linia de metrou intre Drumul Taberei şi Universitate va fi gata în 7 ani. Eu mă cam îndoiesc...

Zică-se că linia de metrou Drumul Taberei-Universitate va fi finalizată în 7 ani, Ministerul Transporturilor aflîndu-se în aşteptarea avizului de la Ministerul de Finanţe, pentru a semna memorandumul necesar obţinerii unei finanţări de la Banca Europeană de Investiţii, a anunţat ministrul de resort, Ludovic Orban, conform Hotnews. Costul proiectului este evaluat la aproximativ 410 milioane de euro. Aşadar, ei zic 7, deşi de 10 ani se tot vorbeşte despre acest proiect. Chiar şi aşa, în maxim 3 ani, o să mergem pe jos din Drumul Taberei spre centru, pentru că n-o să mai fie loc pentru a arunca un ac măcar pe stradă. L-am întrebat acum 4 ani pe Gheorghe Udrişte ce are de gînd Primăria capitalei să facă în următorii 5 ani, pentru că o să fie jale la capitolul trafic. Udrişte mi-a răspuns foarte relaxat: "O să găsim o modalitate de a-i determina pe bucureşteni să meargă cu bicicleta..." Ha. Ha! Ce glumă bună! Oare rîde şi el, singur, la glumele lui?

Vasluiu', văzut tocmai la New York


Filmul "concetăţeanului" meu (din aceeaşi generaţie chiar), Corneliu Porumboiu, "A fost sau n-a fost?" face furori în New York. Institutul Cultural Român din metropola americană a anunţat că, la cererea publicului, pelicula va rula mai mult decât se stabilise iniţial. Filmul "A fost sau n-a fost?" a fost realizat la Vaslui şi este inspirat dintr-o emisiune a televiziunii locale. Eu, fiindcă ştiu personajele reale, am urmărit filmul rîzînd în gura mare, pentru că îmi dădeam seama cît de bine îi imitau actorii pe directorul postului de televiziune şi pe ceilalţi. Pelicula are în palmares trofeul Camera d'Or, obţinut anul trecut la Cannes şi patru premii Gopo, la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor în rol principal. Bravo, Cornele!




O ajunge Iliescu la puşcărie cînd mi-oi vedea io ceafa fără oglindă...

Presa zice iar că Iliescu e acuzat de omor deosebit de grav. Pe asta am auzit-o de nu ştiu cîte ori pînă acum, de m-am şi plictisit. Am auzit-o chiar din gura generalului Dan Voinea, care trimite dosarul mineriadei, din 13-15 iunie ‘90, în judecată, de cel puţin 2 ani. De cîte ori îl întrebam pe Voinea cînd se va întîmpla asta, primeam acelaşi răspuns: peste 2 luni. Lunile alea s-au dublat, apoi s-au triplat, şi tot aşa, şi de trimis în judecată tot n-a mai fost trimis. Iar pe Iliescu îl doare fix în "trişcă". Chiar ieri a declarat, pentru "Gardianul", că învinuirea sa în acest dosar este „o aberaţie“ şi un „act eminamente politic, fără temei juridic. Nici până acum, nu mi-au prezentat nici un fel de fapte. Procurorii militari au doar reclamaţii, de la Asociatia «21 Decembrie» şi altele"...

Auzi, "bunicuţo", pot să te întreb şi io ceva? Ăsta e secretul longevităţii matale? Nesimţirea? Nu de alta, da' să-nvăţăm şi noi de la ăi' bătrîni cîte ceva... ("Foto": Cătălin Zaharia)

De ultim moment: "Curtea Constituţională susţine că mai multe asociaţii ale revoluţionarilor şi ale societăţii civile, fac presiuni asupra instituţiei, presiuni pe care judecătorii Curţii le califică drept terorism juridic", informează Realitatea TV. "Conflictul a pornit de la scrisoarea deschisă trimisă de Asociaţia 21 Decembrie, Alianţa Civică şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor Preşedintelui României, preşedintelui Comisiei Europene şi altor foruri europene, prin care se cere Curţii constituţionale ca dosarele aflate la parchetele militare să fie soluţionate de acestea. În discuţie sunt, mai ales, dosarele revoluţiei, în care sunt implicaţi atât civili, cât şi militari.
În cazul în care Curtea Constituţională decide, astăzi, ca militarii să fie anchetaţi de procurorii militari, iar civilii, de cei civili, înseamnă că cercetările în dosarele privind Revoluţia şi mineriadele vor fi luate de la capăt... Revoluţionarii consideră că acest lucru este făcut numai pentru protejarea unor importanţi oameni politici şi militari, care s-au sustras de peste 17 ani, cercetării şi judecării pentru faptele penale şi crimele pe care l-au comis."

Tocmai ce ziceam...

Şi mai de ultim moment: Curtea Constituţională tocmai ce a decis ca dosarele revoluţiei şi ale mineriadelor să fie anchetate, de acum încolo, de procurorii civili. Adică se ia totul de la capăt. Păi, frate, cît credeţi că trăiesc unii? 150 de ani?

Tomaaaaaaaaaaaaa, pe cînd un Ţopîrlanstoooooock?

Weekendul trecut am fost la Vama Veche. Ca să mă relaxez. Dar am plecat de acolo dezumflată rău, pentru că Vama mea nu mai e ce-a fost cîndva. De cîte ori ajung acolo, mă gîndesc la Mircea Toma, pe care îl şi înjur uneori chiar şi cu glas tare, pentru că eu consider - ca mulţi alţii, de altfel - că a stricat Vama cu Stufstocku' lui, care cică are rolul de a salva Vama Veche. Tot de altfel, io nici măcar nu l-am menajat pe Toma şi i-am spus şi lui, de nenumărate ori, oful meu, dar niciodată n-a ripostat, ceea ce înseamnă că e destul de conştient (cred) că am dreptate...
Tomaaaa, dar acum sunt ofticată de-a dreptuuuuu'.... Ce caută în Vamă toţi ţăranii de Costineşti şi toate fufele cu tocuri şi rochiţe a la Mamaia? Tomaaaaa, de la Stuf pînă la Bavaria s-au legat de mine toţi ţopîrlanii, de m-am dus direct în cameră şi m-am culcat de draci. Unde e spirirtul ălă liber de altădat'? Unde s-a văzut să mergi prin Vamă şi să fii agăţat ca la discoteca de la Dealu' din vale? Tomaaaa, ce caută ăia acolo? Ce cautăăăăăăăăăăăăă? Tomaaaaaaaaa, fă-le şi tu ăstora un Ţăăăăăăăranstoooooock sau un Ţopîrlaaaaanstock, undeva la Costineşti sau în altă parte, poate vor fi atraşi de manelele de-acolo şi nu mai vin în Vamă.
Tomaaaaa... Ajută-neeeeeeeeeeee! Te rugăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăm!

VORBA ZILEI. De miercuri.


Cei
cu
adevărat
curajoşi
vorbesc
puţin
despre
curaj.





Octavian Paler
Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog