19.10.07

Cronica celei de-a doua sentinte de mult asteptata

Dar unde-i noutatea? Acum 2 ani, a fost primul episod din acest film. Ieri, al doilea. Urmeaza al treilea, la Curtea de Apel Bucuresti. Care, tot acum 2 ani, a retrimis dosarul lui Tiriac jr inapoi la Tribunalul Bucuresti, ce-l judecase doar pentru consum de droguri, nu si pentru trafic sau pentru punerea la dispozitie a casei in vederea consumului. Si acum, ca si atunci, Tribunalul Bucuresti l-a achitat pe "micutul" Tiriac. (foto: RL)


Ramane eterna intrebare, ce n-o sa aiba raspunsul corect in veci si pururi: de ce toti ceilalti 9 au putut fi condamnati la ani grei de inchisoare (mai putin Robert Sandu, care a primit 3 si a ispasit doar 2 treimi din pedepsa si Raluca Sandu, care a fugit in SUA) si el nu ? Sau de ce studentul din Timisoara, caruia i s-au gasit in casa 3 bobitze (nu boabe) de cocaina, (desi ba era cocaina, ba nu), a putut primi 11 ani de inchisoare pentru trafic, desi traficul nu prea s-a dovedit?
Pentru ca in lumea asta exista si multi, multi, bani?
Pentru ca atunci cand ai bani, in Romania, poti face orice?
Pentru ca atata vreme cat exista procurori ca Gheorghe Muscalu, de exemplu, sau judecatori precum cei care au dat aceasta sentinta, cucoana aia, justitia, e nevoita sa-si lege singura mainile la spate?
Sau poate ...


Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog