4.6.07

California Dreaming. aka Nesfîrşit.

















Silviu (http://dinmers.blogspot.com/) zice că filmul lui Nemescu merită văzut. Tot Silviu zice că "Nemescu ar mai fi făcut multe filme bune dacă nu îl omorau ăia". Io repet, şi "Marilena de la P7 " e un film bun. Mi s-a părut diferit faţă de celelalte filme romaneşti făcute după Revoluţie. Iar realitatea ... dureroasă, la fel ca şi sfîrşitul. Nu dau multe amănunte. Doar că Marilena e o prostituată, minoră, după cum pare, care locuieşte într-o zonă oribilă din capitală. Gen Ferentari, dacă nu chiar acolo o fi fost filmat. Cuvîntul ce începe cu p ... sufocă întreg filmul, dar dacă nu era folosit, filmul nu mai părea rupt din realitate (ştiu că e folosit a doua oară cuvîntul, dar n-are legătură cu actualul meu loc de muncă. Nu e reclamă, parol). Deci, după cum arată blocurile, apartamentele şi oamenii, îţi dai seama că p... nu poate lipsi din decor. Tot deci ... să mergem şi la California dreamin'. Din păcate, nesfîrşit. http://www.californiadreaminnesfarsit.ro/

Blondele şi desenele animate. Cine le ajută?

























Tot incerc să cumpăr/iau/primesc toate episoadele cu familia Simpson. Nu le găsesc pe nicăieri, decît pe bucăţele. Dacă auziţi pe cineva care le are pe toate, anuntaţi o biată blondă, care nu se dezlipeşte de tv/computer (nici moartă), dacă se uită la "The Simpsons"...
ROG PRIETENII CU BLOG SĂ TRANSMITĂ CÎT MAI DEPARTE AL MEU MESAJ DE DISPERARE. CĂRORA LE MULŢUMESC ANTICIPAT DE 1 MILION DE ORI.

Michael Moore demistificat la TIFF



Michael Moore nu respecta nici una dintre regulile jurnalismului sau ale deontologiei profesionale. Documentarele lui sunt pline de manipulari menite sa consolideze, in mod nejustificat, american, statutul de vedeta a cineastului.

Aceasta este asertiunea peliculei Manufacturing Dissent (Manipularea controversei), prezentat in premiera la TIFF. Chiar daca, deocamdata, nu a obtinut inca vreun trofeu remarcabil, pana la sfarsitul anului, filmul va fi proiectat in alte 20 de festivale de film din Europa si America.

Filmul este un colaj care regrupeaza mai multe zeci de interviuri ale apropiatilor si colaboratorilor lui Michael Moore. Din cand in cand, realizatorii au introdus secvente care descriu dificultatile pe care le poate intampina un jurnalist atunci cand doreste sa obtina o declaratie de la regizorul american.

Dupa ce a lucrat la “Mother Jones”, un ziar de stanga, de unde a fost disponibilizat din ratiuni de indisciplina, Michael Moore a devenit cunoscut cu documentarul “Roger & Me”, in care descrie incercarile repetate si aparent fara succes de a lua un interviu lui Roger Smith, presedinte al General Motors, in legatura cu inchiderea unei fabrici in Flint Michigan.

Debbie Melnyk si Rick Caine, regizori canadieni, demonstreaza ca principiul de constructie al peliculei lui Moore este fals, deoarece acesta s-a intalnit de mai multe ori cu Roger Smith, dar ca din ratiuni de propaganda, a preferat sa omita aceste intrevederi.


Potrivit celor doi regizori canadieni, manipularea nu a reprezentat un pacat de tinerete a lui Michael Moore. Pelicule celebre precum Fahrenheit 9/11 sau Bowling for Columbine utilizeaza acelesi tehnici ale omisiunii si decontextualizarii.

Chiar daca Manufacturing Dissent a fost lansat de mai bine de doua luni, Michael Moore a declarat mai multor publicatii din strainatate ca nu a vazut Manufacturing Dissent si ca nu are nimic de comentat. “S-au facut mai multe filme despre mine, poate 9 sau 10, nu le-am vazut pe toate”, a afirmat Moore.

HotNews.ro, Codrin Taut

http://www.michaelmoore.com

Fidel Castro - scos de la naftalină

Pentru prima data dupa patru luni, televiziunea nationala cubaneza a difuzat niste imagini recente cu "El lider maximo", nimeni altul decit "veteranul" presedinte al Cubei comuniste, Fidel Castro. Dupa cum bine se stie, acesta, incepind din luna iulie a anului trecut, Fidel a fost supus mai multor interventii chirurgicale, pentru probleme intestinale, vehiculindu-se mai multe ipoteze, printre care aceea ca ar suferi de cancer. Dar, chiar daca are 80 de ani, Castro nu se lasa atit de usor prada bolii si, din cind in cind, mai transmite cite un mesaj incurajator natiunii, cel mai adesea prin intermediul ziarelor. De aceasta data, insa, el a aparut intr-o scurta inregistrare video, realizata cu prilejul vizitei sefului Partidului Comunist din Vietnam, Nong Duc Manh. Liderul de la Havana a aparut destul de slabit - dar oricum mai intremat fata de alte imagini, mai vechi - imbracat intr-un trening si imbratisindu-l pe liderul din tara prietena. Surse din guvernul cubanez au afirmat - pentru a cita oara?! - ca presedintele lor iubit este pe drumul spre insanatosire si ca a facut progrese vizibile fata de ultimele luni, dar nimeni nu a suflat vreo vorbulita, privind posibila sa intoarcere la "cirma" tarii. La ora actuala, presedintia este asigurata de fratele sau, Raul. Multi cubanezi sint convinsi insa ca lucrurile nu se vor schimba foarte curind, ba poate chiar deloc si ca Fidel nu va mai redeveni niciodata "mina de fier" care a condus tara, timp de aproape 48 de ani. (7 Plus)

http://www.patriagrande.net/cuba/fidel.castro/
http://en.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro

Vorba zilei de luni

Cind cineva nu traieste dupa cum gindeste, ajunge sa gindeasca dupa cum traieste. ( Gabriel Marcel)
Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog