11.9.07

Madam Huzo, madam Huzo ...

Celebra madam Huza, fostul preşedinte al Tribunalului Bucureşti, pare, uşor, uşor, să scape de acuzaţii. Nuuuu, ea nu şi-a cumpărat un apartament de 4 camere, în buricul tîrgului, cu 2 lei 25, în rate şi beneficiind de subvenţii de la stat, pentru tineri căsătoriţi şi pentru handicapaţi.


Nuuu, nu e real, sunt nişte invenţii de-ale lui Hurdubaia şi de-ale lui Turcescu, care au avut, şi probabil mai au încă, ceva personal cu ea.

Nuuu, ea nu a avut pile la Primăria Sectorului 1. Nici vorbă, ce tot zic eu aici!

Nuuu, nici fiica-sa nu a beneficiat de un apartament cumpărat pe aceeaşi filieră şi în acelaşi mod. Nuuu, visez io, sunt dusă cu capul.

Nuuu, nici părinţii ei nu au fost ajutaţi să cumpere un alt apartament, deşi, ca şi madam Huza, aveau deja o altă casă.

Nuuuu, sunt nişte greşeli intenţionate.

Nuuuu, dosarul, întocmit după ce am scris în Cotidianul, nu s-a plimbat luni întregi de la un parchet la altul. Nuuuu, am io sisi la balcon.

Şi nuuuuuuuuu, dosarul din instanţă, de această dată, nu s-a umplut de praf de cînd tot se caută motive să se renunţe cumva la acuzaţii. N-am io altă treabă şi nici alte preocupări...



Madam Huza a fost judecată, prima dată, pe 16 martie 2006, într-o zi în care, culmea, nu exista nici un proces penal. La proces nu s-a prezentat decît un angajat al primăriei, trimis şi el în judecată în acelaşi dosar, şi avocaţii lui. Huza a cerut amînarea, deoarece avocatul ei, Marian Nazat, nu putea fi prezent. Următorul termen a fost fixat pe 27 aprilie. Şi de această dată, s-a prezentat acelaşi funcţionar, Mihai Enăchescu, director la Administrarea Fondului Imobiliar din sectorul 1, împreună cu avocaţii lui. De data asta, a ajuns şi avocatul lu' madam Huza. Însă, pentru că madam Huza a lipsit, s-a dat un alt termen: 8 iulie. La proces a ajuns, evident, tot Enăchescu. Madam Huza şi avocatul său, nu.
Următorul termen s-a dat pe 7 septembrie 2006, cînd procurorii, sătui de atîtea amînări, au cerut declinarea dosarului către judecătorie, deoarece madam Huza nu mai deţinea funcţia de judecător, ea reuşind să se pensioneze, printr-o ghiduşie făcută cu brontozaurii din CSM. Adică a cerut să iasă la pensie exact înainte de a fi trimisă în judecată.


În luna martie 2007, au început să apară tot felul de critici de neconstituţionalitate, astfel încît, dosarul, acelaşi dosar, da, da, ajunge pe lista şedinţei de judecată din 28 iunie a Curţii Constituţionale. Şi abia astăzi, 11 septembrie 2007, Curtea Constituţională va dezbate constituţionalitatea articolului 292 din Codul penal privind infracţiunea de fals în declaraţii (a declarat că nu deţine o altă casă, deşi avea ditamai vilă la Slatina), care a fost criticat în cadrul procesului în care este vizată madam Huza.


Dacă madam Huza iese basma curată, înseamnă că e tare. Să mor io că e tare. Şi dacă nu se întoarce ea în magistraturăăă ....


Menţiuni:
1. cînd m-am dus la ea prima dată, ca să îi iau reacţia, am făcut-o să se îngălbenească de nervi, după ce am întrebat-o cum şi-a luat casă, pentru că io nu o vedeam nici tînără (are peste 50 de ani) şi nu părea nici handicapată. Am crezut că mă strînge de gît.


2. în timp ce nega ea cu foc că nu a beneficiat de subvenţii de la stat, m-am dus şi io fix ca o floricică la Administratia fondului imobiliar, pentru că puteam să jur că acolo va ajunge, a doua zi, după ce am scris. Madam Huza era, evident, unde bănuiam, îmbrăcată cu o haină de blană lungă, si atît de nervoasă şi plînsă, încît, cînd a ieşit de acolo, mi-a tras peste ochi cu mîneca blănii, atît de tare, de m-am aşezat pe un scaun, cu tot cu stelele verzi pe care le vedeam deja. Detaliu important : nu o făcuse intenţionat, nici măcar nu mă văzuse ...

foto: ZIUA


Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog