25.6.07

Dependenţa de calculator, diagnosticată ca boală psihică

Ups! Adevărul atrage atenţia că anxietatea şi depresia mentală îi afectează mai ales pe copiii care se joacă în exces la computer. Dependenţa apare în principal în cazul celor care încep să se joace pe calculator de la vârste fragede", a afirmat conducătorul Consiliului de Ştiinţă şi Sănătate Publică. În timp ce părerile faţă de această problemă sunt împărţite, psihiatrii afirmă că se confruntă cu tot mai multe cazuri în care copiii se joacă în exces pe calculator, unii ajungând chiar să uite să mănânce, să facă duş sau să doarmă.

Michael Moore riscă închisoarea


Michael Moore
risca sa ajunga
la inchisoare,
deoarece
a incalcat

regulile
statului american
pentru a filma parti
din documentarul sau "Sicko" in Cuba.
Moore a inchiriat
o barca
si a luat un grup
de oameni
din echipa de salvare din 11 septembrie, oameni bolnavi si i-a dus in golful Guantanamo. Moore spera ca acestia sa primeasca aceleasi ingrijiri pe care le primesc si detinutii Al Qaeda, asta dupa ce a aflat ca ei au parte de tratamente pentru dinti, ochi sau nutritie. Documentaristul si muncitorii din echipa de salvare au fost intorsi din drum dand astfel peste un doctor din Havana, Cuba, dornic sa ii trateze pe toti in parte. Aici, Michael Moore
a filmat modul in care erau tratati si secvente relevante pentru sistemul de sanatate cubanez in comparatie cu problemele din sistemul american de sanatate. Pentru aceste activitati, documentaristul risca sa fie inchis din cauza perseverentei sale.

"Administratia Bush a pornit o investigatie asupra mea si m-au avertizat ca vor veni dupa mine si ca s-ar putea sa fiu nevoit sa platesc amenzi sau sa fiu inchis", a explicat Michael Moore. Exista o lege care interzice cetatenilor americani sa calatoreasca in Cuba sau sa efectueze comert cu Cuba...adica sa faci afaceri cu asa zisul inamic. Ei sustin ca ma pot acuza, deoarece am fost acolo pentru a face acest film si deoarece acest film are un pret.....un film, pe care ei il pot confisca", a mai adaugat Moore.

Insa realizatorul filmului a marturisit ca si acum ar face ceea ce a facut pentru a realiza acest film, chiar daca ar stii ca actiunile lui l-ar putea implica intr-o astfel de situatie/acuzatie.

"S-a dovedit ca, Cuba are acest sistem de sanatate incredibil chiar daca este o tara saraca. Exista un doctor la fiecare bloc, au o mortalitate la copii foarte scazuta fata de a noastra, traiesc mult mai mult ca noi....Am fost oarecum dezgustat de aceasta situatie" a incheiat documentaristul.

Filmul "Sicko" a fost prezentat in premiera la Festivalul de film de la Cannes anul acesta.
cinema.acasa.ro

Bacalaureat 2007: subiecte greşite, modificate pe furiş

Subiectele pentru bacalaureat au fost modificate cu doar citeva zile inainte de inceperea examenelor, desi au fost declarate definitive inca din februarie, spune Cotidianul. Vreme de patru luni, elevii au invatat subiecte gresite... Incep sa cred ca institutiile de stat sunt reprezentante doar de incompetenti/nulitati. De ce nu ii da nimeni in judecata pe astia ?

VORBA ZILEI. De luni.

Secretul
pentru
a te menţine
tînără:
să trăieşti cinstit,
să mănînci încet
şi să nu-ţi spui niciodată vîrsta reală.


Lucille Ball
Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog