30.8.07

După 30 de ani ...

1. "Barbatii cu varsta cuprinsa intre 30 si 44 de ani sunt nefericiti, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de o companie de sondaje pentru Guvernul britanic. Majoritatea barbatilor, care la tinerete si-au notat nivelul de bunastare cu 7,3, plonjeaza, de la 30 la 44 de ani, intr-o criza a varstei medii, raportand cu greu niveluri de satisfactie, adica placerea de a trai".
2. Barbatii casatoriti fac mai putine treburi casnice decit cei care traiesc in concubinaj, potrivit unui studiu realizat de o mare universitate americana in 28 de tari occidentale, la care au participat 17.000 de persoane.
3. Reamintesc, in schimb, editorialul semnat de Andy Rooney, de la CBS, in 2006, despre femeile de peste 30 de ani. O mica mentiune: jurnalistul n-are decat vreo ... 89 de ani :
"Pe masura ce inaintez in varsta, apreciez cel mai mult femeile trecute de 30 de ani.
O femeie trecuta de 30 de ani nu te va trezi niciodata la miezul noptii sa te intrebe la ce te gandesti. Ei nu-i pasa la ce te gandesti.
Daca o femeie trecuta de 30 nu vrea sa urmareasca un meci, nu sta prin preajma miorlaindu-se. Face ceva ce
chiar isi doreste sa faca. Si de obicei e vorba de ceva mult mai interesant.
O femeie trecuta de 30 se cunoaste suficient pe ea insasi ca sa fie sigura de cine este, ce este, ce vrea si de la cine.
Sunt putine femei trecute de 30 carora le pasa de ce-ai putea gandi despre ele sau despre ce fac. Femeile trecute de 30 au o mare demnitate.
Rareori se apuca sa tipe la tine la opera sau in mijlocul unui restaurant foarte scump. Desigur, daca o meriti, nu ezita sa traga in tine.
Femeile trecute de 30 de ani sunt generoase cu laudele, deseori nemeritate. Ele stiu cum e sa nu fii apreciat.
O femeie peste 30 are incredere sa te prezinte prietenelor ei.
Una mai tanara cuplata cu un barbat isi ignora deseori chiar si cele mai bune prietene pentru ca nu are incredere sa le aduca in preajma lui. Celor peste 30 nu le prea pasa daca esti atras de prietenele ei pentru ca stie ca ele nu o vor trada.
Femeile devin medium pe masura ce imbatranesc. Niciodata nu trebuie sa-ti martusisesti pacatele unei femei peste 30. Ele stiu intotdeauna.
O femeie trecuta de 30 arata bine purtand un ruj rosu stralucitor. Asta nu e valabila si pentru una mai tanara. O data ce a trecut de un rid sau doua, o femeie peste 30 este de departe mai sexy decat omoloaga sa mai tanara.
Femeile de peste 30 de ani sunt deschise si oneste. Ele iti vor spune imediat daca esti un ticalos sau te porti ca un ticalos. Niciodata nu trebuie sa te intrebi cam pe unde te situezi in relatia cu ele.
Da, pretuim femeile trecute de 30 de ani pentru o multime de motive. Din pacate, nu e reciproc. Pentru fiecare femeie uluitoare, inteligenta si fierbinte, trecuta de 30 de ani, exista o relicva cu chelie si burta in pantaloni galbeni, facandu-se de ras alaturi de o chelnerita in varsta de 22 de ani.
Doamnelor, imi cer scuze. Iar pt toti barbatii care au spus "de ce sa cumperi vaca cand poti avea laptele gratis", pt a-si justifica burlacia, un update la zi: astazi 80% din femei sunt impotriva casatoriei. De ce? Au realizat ca nu merita sa cumpere tot porcul pt un carnat mic. "

Recomand tuturor femeilor, care implinesc 30 de ani, sa citeasca "Femeia la 30 de ani", a lu' Balzacu'. Io n-am citit-o pana pe 27 august 2006, pentru ca nu am vrut. Am mai citit-o o data anul asta, cu cateva zile inainte de a implini 31 de ani. Am ramas cu acelasi gust dulce-amarui, dar macar acum am stiut sa scot esenta ... Deoarece anul trecut nu am inteles-o la fel de bine ca anul asta. Promit sa o citesc in fiecare an, pana la 39. Daca oi mai ajunge pana atunci.


Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog