30.10.07

Hmmm ...

In timp ce Hotnews anunta, pe 29 octombrie, ca Patriarhia Romana este atacata dur de episcopul de Tiraspol si Dubasari, Jurnalul National de astazi publica un interviu cu sora Patriarhului Daniel, care il ridica pe acesta in slavi.
Uite asa incep sa nu mai cred io in coincidente ...

Raspuns pentru curiosi

Nu, n-am protestat pentru noile modificari din Codul Penal si din Codul de Procedura Penala, pentru ca trec printr-o perioada in care, pur si simplu, mi-e sila si de parlamentari si de cei care conduc Guvernul. Ba chiar mi-e greata. Pentru ca, chiar daca ar tine cont cineva, pe moment, de vreun protest, sunt absolut convinsa ca o sa aiba grija parlamentarii sa faca tot cum vor ei. Am vazut ca unul dintre cei care au venit cu propuneri de modificari, care vor afecta munca ziaristilor, este Ioan Timis. Cu acest deputat m-am mai luptat acum cativa ani, mai precis vreo 3 juma' in urma, cand, impreuna cu Mirela Lupescu, pe atunci realizatoare a emisiunii FreeEx, l-am facut pe ala sa iasa din emisie, sa sune la "tovarasii" lui de suferinta din Comisia juridica a Camerei Deputatilor si sa-i adune in aceeasi zi la Parlament, ca sa schimbe modificarea, pentru ca, zicea el:"asta e nebuna, ne scoate ziaristii in strada". Intr-adevar, au modificat articolul care nu ar fi lasat jurnalistii sa filmeze de pe domeniul public, dar nu pot uita cum, dupa ce s-a zbatut toata lumea sa scoata calomnia si insulta din Codul Penal, s-au trezit aceiasi cretini de parlamentari sa le introduca la loc. Si atunci, ma tot intreb eu, pentru ce sa ma mai agit? Doar pentru publicitate? Sincer? Ma lipsesc de ea ...
Si nu mai pun la socoteala faptul ca am fost amendata pentru ca am protestat pt jurnalistii arestati din Vrancea. Si a trebuit sa merg prin tribunale ca sa si-o bage undeva jandarmii (amenda, desigur). De vreo 5 milioane de lei....


Nu-mi amintesc sa fi citit vreodata vreun comunicat de presa mai prost si mai sec decat asta:

"Declaraţia Ministrului Justiţiei, Tudor CHIUARIU:

Preşedintele, in loc să răspundă, argumentat, la o cerere întemeiata pe lege, a ales sa lanseze un atac politic la adresa mea.

Acest lucru nu este de natură să contribuie nici la credibilizarea luptei anticorupţie si nici la stoparea practicii de a folosi instituţiile statului in campania electorala.

Preşedintele nu ne spune, deşi are aceasta responsabilitate, ce se va întâmpla cu abuzurile de la secţia a II – a.

Am înţeles ca domnul preşedinte vrea ca aceste abuzuri să continue".

Biroul de presa al MJ, 29 octombrie 2007


Q-ariu se refera, evident, la procurorul Doru Tulus, de care vrea sa scape. E clar ca Q nu poate dormi noaptea ... A incercat tot ce se putea, i-a trimis controale, l-a facut de rahat fara argumente si a mai cerut si presedintelui sa-l revoce din functie.

Si nu inteleg de ce scriu cei de la Biroul de presa ministru cu "M" mare ... De la ce o fi? :D


Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog