13.6.07

VORBA ZILEI. De joi.


De multe ori,
e
o obraznicie

nu
fii obraznic.



Nicolae Iorga

Condamnat la 20 de ani de închisoare. Şi ce-i cu asta?

Hayssam e liber. Şi am io o vagă bănuială că aşa o să rămînă. Şi că poate, cu toată boala lui închipuită, va trăi mult şi bine, liniştit, rîzîndu-şi în propria barbă, pentru că a reuşit să plece, fără să-l deranjeze nimeni. Mi-e silă de astfel de personaje. Mi-e silă de unele instituţii din ţara asta. Şi mi-e silă şi să mai vorbesc despre asemenea subiecte. ..

Cum era odată şi cum mai e acum ...

Simbolul oferit de învăţătoare premianţilor clasei la sfîrsit de an şcolar se dă doar la insistenţele părinţilor, scrie, astăzi, Evenimentul Zilei. Mi-am amintit de mine, în clasa a doua, cînd, deşi aveam media egală cu a altor 2 colegi, care au luat premiul I, eu am luat doar premiul II, pentru că se ... terminaseră banii pentru coroniţe. Am plîns atunci mult şi noroc că a venit taică-miu după mine, să ma ia acasă. Cînd m-a văzut într-o mare de lacrimi, s-a speriat bietu' om. A întrebat-o pe învăţătoare de ce nu i-a spus lui că nu mai sunt bani de coroniţe, că o cumpăra el. Răspunsul a fost următorul :"Nu m-am gîndit, domnu', la asta şi nici n-am vrut să cheltuiţi bani pe o coroniţă..." În final, după ce tata i-a explicat că nu e normală decizia ei, că pot ramîne cu traume, că nu mai ştiu ce, tovaraşa învăţătoare mi-a dat şi mie premiul I, alături de ceilalţi 2, şi, pînă am ajuns acasă, am primit şi coroniţa, cumpărată de tata pe drum... Era o coroniţă din trandafiri... Doamne, ce au mai trecut anii... Vreo 24 mari şi laţi...
(Foto: io, în clasa a doua, pe cînd tocmai fusesem făcută pionier. A treia din dreapta, rîndul de jos. Iar doamna învăţătoare e sus. )

VORBA ZILEI. De miercuri.


Lucrurile
pe care
le cunoaştem
cel mai bine
sunt
acelea
pe care
nu le-am învăţat
niciodată
.
Vauvenargues
Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog