4.1.09

Amintiri din copchilărie

Multă vreme, chiar mulţi ani, mi-am tot închipuit cum o să reacţionez când o să mă întâlnesc cu gaşca mea din adolescenţă. Şi, întotdeauna, am crezut că mă voi întîlni cu ei, în acelaşi părculeţ din Vaslui, "Secu", unde ne petreceam serile de vară jucând cărţi, stând la taclale sau mutând sticla de suc sau de vin de la unul la celălalt ...

Şi iată că, după 16 ani, fără să mă mai gândesc la asta de ceva timp, i-am revăzut pe cei mai mulţi dintre ei. De Crăciun, în mall-ul din Vaslui. Erau la o masă, mâncau pizza. Io nu i-am văzut din prima, dar mi-a atras soră-mea atenţia.

Recunosc : am avut emoţii cum de mult nu am mai avut. Mi-am amintit de serile de "rockăreală", de certurile lui taică-miu, care făcea spume că umblam cu pletoşi, ba chiar mi-am şi furat-o o dată (mi-a rupt toate posterele din camera mea si mi-a dat o palmă, de mi-au sărit ochelarii după butelie - era ruseask, înaltă şi roşie - şi nu-i mai găseam).

Mi-a trebuit ceva curaj ca să mă duc la masa lor - toţi erau cu familiile, toţi aveau copii.

Deşi m-am temut pentru o clipă că nu mă vor recunoaşte, m-am înşelat. I-am invidiat atunci şi încă îi invidiez pentru faptul că, şi acum, după atâţia ani, au rămas în aceeaşi gaşcă ...

O fi vreun semn?

Anul acesta imi doresc sa .... si sa ... si mai ales sa ...
Noaptea dintre ani m-a prins cu portofelul sub brat, cu o mana pe Gogo si cu paharul de sampanie in cealalta. Desi am zis ca in acea noapte DOOOOORM, pt k de mult imi doresc sa ma prinda Revelionul DORMIIIIND (anul trecut, de exemplu, de Revelion, am filmat, in anii trecuti, am tot fost la munte), la 12 fara 2 minute, m-am trezit instant, m-am dus la geanta, am luat portofelul si cand a batut gongul, io am pus mana pe Gogo, fara sa ma gandesc la asta macar.
Dupa care mi-au tot venit mesaje de genu': anu' asta, sa faci un bebe, sa te prinda anul celalalt cu un copil ... si ink vreo trei asemanatoare.
Hmmm, ma tot gandesc, o fi vreun semn?
Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog