3.1.09

Filmele anului 2009

AICI - PREMIERELE CINEMATOGRAFICE

“Star Trek”, “Harry Potter”, “X-Men” şi “Ice Age” se numără printre cele mai aşteptate pelicule ale acestui an cinematografic, în care predomină remake-urile şi continuările. Istoria a demonstrat că în vremuri de criză încasările la box-office “înfloresc”. Pe acest “efect” mizează şi marile studiouri, care vor lansa, anul acesta, producţii spectaculoase.

Seria X-Men se întoarce cu povestea personajului Wolverine, în cea de-a patra peliculă despre aventurile mutanţilor, “X-Men Origins: Wolverine”

O lege a lui Murphy spune că “ceea ce începe prost se termină şi mai prost”. Hollywoodul a început anul 2008 cu o grevă a scenariştilor şi l-a terminat în plină criză financiară. Cu toate acestea, 2009 se anunţă un an bun pentru iubitorii de filme.

Cotidianul britanic “Times” a alcătuit o listă a celor mai aşteptate filme ale acestui an, printre care se numără “Harry Potter şi Prinţul Semipur”, “Ice Age: Dawn of the Dinosaurs”, “X-Men Origins: Wolverine”. “Star Trek”, “Păsările” şi “Terminator Salvation”.

Eroi vechi şi noi

Robert Rodriguez, regizorul peliculelor “Planet Terror” şi “Sin City”, face din nou echipă cu actriţa Rose McGowan (“Planet Terror”), pe care a distribuit-o în rolul principal în pelicula “Red Sonja”.

Echipa de actori din primul film al seriei “O noapte la muzeu”, cu excepţia lui Robin Williams, revine anul acesta cu noi aventuri în “Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian”.

„În ciuda distribuţiei care îi include pe Ben Stiller, Amy Adams şi Owen Wilson, filmul, care va fi lansat în mai, va avea nevoie de nişte cronici extraordinare pentru a atrage spectatorii la cinematografe, mai ales că această lună este plină de lansări”, notează “The Times”.

Inspirat din celebra peliculă “8½” a lui Federico Fellini, “Nine” este poate cel mai curajos remake al anului 2009. Cu o distribuţie “stelară” - Nicole Kidman, Daniel Day-Lewis, Sophia Loren, Penelope Cruz şi Judi Dench -, filmul prezintă povestea unui regizor italian, “prizonier” al femeilor din viaţa sa: Luisa – soţia, Carla – amanta şi Claudia – muza şi protejata sa.

De la micul la marele ecran

“Păsările”, o peliculă clasică, semnată de Alfred Hitchcock, va avea un remake în 2009, despre care însă se ştiu foarte puţine detalii, deoarece proiectul este în faza de pre-producţie. Personajele principale urmează să fie interpretate, potrivit “The Times”, deNaomi Watts şi George Clooney.

Celebrul detectiv Sherlock Holmes revine şi el pe marile ecrane, în interpretarea lui Robert Downey jr., într-o peliculă regizată de Guy Ritchie, fostul soţ al Madonnei. Partenerul lui Sherlock Holmes, Watson, va fi jucat de Jude Law.

“Sângerosul” Tarantino

“Star Trek”, unul dintre cele mai aşteptate filme în 2009, a stârnit controverse cu mai bine de jumătate de an înainte de lansare. Numit simplu “Star Trek”, cel de-al 11-lea lungmetraj al seriei se anunţă a fi cel mai “exploziv” dintre toate, cu scene de sex şi violenţă.

Quentin Tarantino îşi potoleşte încă o dată “nevoia de sânge” cu pelicula “Inglourious Basterds”, în care i-a distribuit, printre alţii, pe Brad Pitt şi Mike Myers. Scenele de violenţă care l-au făcut celebru pe Tarantino abundă şi în acest film, în care naziştii sunt scalpaţi şi omorâţi cu brutalitate.

Al patrulea film din seria Terminator, “Terminator Salvation”, are un buget uriaş de 200 de milioane de dolari, dar nu îl are în distribuţie pe Arnold Schwarzenegger.

Tom Hanks şi Dan Brown “recidivează”

“The Wolf Man” nu este, cum poate părea la prima vedere, o continuare a peliculei “Wolf” din 1994 (cu Jack Nicholson în rolul principal ), ci un remake al unui horror clasic din 1941. De data aceasta, personajul principal este interpretat de Benicio del Toro, al cărui tată este jucat de Anthony Hopkins.

După controversatul “Codul lui Da Vinci”, cuplul Dan Brown – Tom Hanks “recidivează” cu o nouă poveste plină de intrigi şi mister: “Îngeri şi demoni”. Lansarea va avea loc în mai, iar în alt rol apare Ewan McGregor.

Şi seria X-Men se întoarce cu povestea personajului Wolverine. De data aceasta, regia nu îi mai aparţine lui Brett Ratner (logodnicul modelului român Alina Puşcău), ci lui Gavin Hood. (www.adevarul.ro)
Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog