25.6.07

Michael Moore riscă închisoarea


Michael Moore
risca sa ajunga
la inchisoare,
deoarece
a incalcat

regulile
statului american
pentru a filma parti
din documentarul sau "Sicko" in Cuba.
Moore a inchiriat
o barca
si a luat un grup
de oameni
din echipa de salvare din 11 septembrie, oameni bolnavi si i-a dus in golful Guantanamo. Moore spera ca acestia sa primeasca aceleasi ingrijiri pe care le primesc si detinutii Al Qaeda, asta dupa ce a aflat ca ei au parte de tratamente pentru dinti, ochi sau nutritie. Documentaristul si muncitorii din echipa de salvare au fost intorsi din drum dand astfel peste un doctor din Havana, Cuba, dornic sa ii trateze pe toti in parte. Aici, Michael Moore
a filmat modul in care erau tratati si secvente relevante pentru sistemul de sanatate cubanez in comparatie cu problemele din sistemul american de sanatate. Pentru aceste activitati, documentaristul risca sa fie inchis din cauza perseverentei sale.

"Administratia Bush a pornit o investigatie asupra mea si m-au avertizat ca vor veni dupa mine si ca s-ar putea sa fiu nevoit sa platesc amenzi sau sa fiu inchis", a explicat Michael Moore. Exista o lege care interzice cetatenilor americani sa calatoreasca in Cuba sau sa efectueze comert cu Cuba...adica sa faci afaceri cu asa zisul inamic. Ei sustin ca ma pot acuza, deoarece am fost acolo pentru a face acest film si deoarece acest film are un pret.....un film, pe care ei il pot confisca", a mai adaugat Moore.

Insa realizatorul filmului a marturisit ca si acum ar face ceea ce a facut pentru a realiza acest film, chiar daca ar stii ca actiunile lui l-ar putea implica intr-o astfel de situatie/acuzatie.

"S-a dovedit ca, Cuba are acest sistem de sanatate incredibil chiar daca este o tara saraca. Exista un doctor la fiecare bloc, au o mortalitate la copii foarte scazuta fata de a noastra, traiesc mult mai mult ca noi....Am fost oarecum dezgustat de aceasta situatie" a incheiat documentaristul.

Filmul "Sicko" a fost prezentat in premiera la Festivalul de film de la Cannes anul acesta.
cinema.acasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog