20.6.07

O ajunge Iliescu la puşcărie cînd mi-oi vedea io ceafa fără oglindă...

Presa zice iar că Iliescu e acuzat de omor deosebit de grav. Pe asta am auzit-o de nu ştiu cîte ori pînă acum, de m-am şi plictisit. Am auzit-o chiar din gura generalului Dan Voinea, care trimite dosarul mineriadei, din 13-15 iunie ‘90, în judecată, de cel puţin 2 ani. De cîte ori îl întrebam pe Voinea cînd se va întîmpla asta, primeam acelaşi răspuns: peste 2 luni. Lunile alea s-au dublat, apoi s-au triplat, şi tot aşa, şi de trimis în judecată tot n-a mai fost trimis. Iar pe Iliescu îl doare fix în "trişcă". Chiar ieri a declarat, pentru "Gardianul", că învinuirea sa în acest dosar este „o aberaţie“ şi un „act eminamente politic, fără temei juridic. Nici până acum, nu mi-au prezentat nici un fel de fapte. Procurorii militari au doar reclamaţii, de la Asociatia «21 Decembrie» şi altele"...

Auzi, "bunicuţo", pot să te întreb şi io ceva? Ăsta e secretul longevităţii matale? Nesimţirea? Nu de alta, da' să-nvăţăm şi noi de la ăi' bătrîni cîte ceva... ("Foto": Cătălin Zaharia)

De ultim moment: "Curtea Constituţională susţine că mai multe asociaţii ale revoluţionarilor şi ale societăţii civile, fac presiuni asupra instituţiei, presiuni pe care judecătorii Curţii le califică drept terorism juridic", informează Realitatea TV. "Conflictul a pornit de la scrisoarea deschisă trimisă de Asociaţia 21 Decembrie, Alianţa Civică şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor Preşedintelui României, preşedintelui Comisiei Europene şi altor foruri europene, prin care se cere Curţii constituţionale ca dosarele aflate la parchetele militare să fie soluţionate de acestea. În discuţie sunt, mai ales, dosarele revoluţiei, în care sunt implicaţi atât civili, cât şi militari.
În cazul în care Curtea Constituţională decide, astăzi, ca militarii să fie anchetaţi de procurorii militari, iar civilii, de cei civili, înseamnă că cercetările în dosarele privind Revoluţia şi mineriadele vor fi luate de la capăt... Revoluţionarii consideră că acest lucru este făcut numai pentru protejarea unor importanţi oameni politici şi militari, care s-au sustras de peste 17 ani, cercetării şi judecării pentru faptele penale şi crimele pe care l-au comis."

Tocmai ce ziceam...

Şi mai de ultim moment: Curtea Constituţională tocmai ce a decis ca dosarele revoluţiei şi ale mineriadelor să fie anchetate, de acum încolo, de procurorii civili. Adică se ia totul de la capăt. Păi, frate, cît credeţi că trăiesc unii? 150 de ani?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog