22.7.07

La Roşia Montană pare să iasă soarele

ONG-ul Alburnus Maior mi-a trimis un comunicat de presă prin care anunţă că Tribunalul Cluj a admis o cerere de suspendare a certificatului de urbanism al Roşia Montană Gold Corporation, firma deţinută de compania canadiană Gabriel Resources.
Decizia implică - (WOW) - stoparea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului. Hotărîrea tribunalului are efect imediat, suspendîndu-se astfel toate procedurile de autorizare care au la bază certificatul de urbanism. Adică Gabriel Resources pare să cam piardă Roşia Montană... Să vedem ce zice şi Curtea de Apel. Că doar e vorba de mult, mult aur, ce poate să-i aducă mulţi, mulţi bani...
P.S. Oficial, Timiş nu mai apare în firmă. Că văz că mişună duşmanii pe aici. Aşa că îi salut.

17 comentarii:

  1. Anonim25/7/07

    Imi pare rau sa va anunt, desi nu e o noutate: Frank Timis a iesit de multa vreme din afacere.
    oare nu cititi ziarele sau cum se face ca nu stiati?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim25/7/07

    care sunt argumentele suspendarii? ce inseamna suspendare? cine vrea sa vina in locul firmei de acolo? cine vrea afacerea asta in afara celor care o detin in acest moment?
    sunt sigura ca stiti aceste detalii. de ce nu le spuneti tuturor?

    RăspundețiȘtergere
  3. draga anonima, stai tu linistita, ca in spatele afacerii e tot timis.
    si nu vrea nimeni sa o ia acum, ideea e sa ramana statului roman, intr-un final...

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim26/7/07

    Buna ziua,
    ref "in spatele afacerii e tot timis" v-as fi recunoscator daca ati putea indica sursa.
    cu stima,
    Adrian Dascalu

    RăspundețiȘtergere
  5. dar cine e? ca acum m-am prins ca sunteti pro proeict. sau ma insel? de ce tre sa dovedesc? cine sunteti?

    RăspundețiȘtergere
  6. cica timis nu mai e actionar. foarte bine. adica si mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim26/7/07

    Sunt un jurnalist (incepator) si sunt tare curios de unde ai scos informatia ca Frank Timis e in continuare in spatele afacerii. Din cate stiu, a vandut pravalia in urma cu multi ani, iar actionariatul de acum e majoritar canadian, plus niste procente ale statului roman. Sau pe blog nu mai e nevoie sa respecti regulile profesiei?
    Pentru conformitate, Camil Golub (ca sa nu te crezi asediata de anonimi interesati)

    RăspundețiȘtergere
  8. am rectificat deja informatia. inainte de a te prezenta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim26/7/07

    Observasem ca ai rectificat, dar te-am intrebat pentru ca mi s-a parut foarte ciudata remarca "stai tu linistita, ca in spatele afacerii e tot timis". Suna a infierare de scara blocului, "las' ca stim noi ca sunt toti niste hoti".
    Iti urmaresc cu interes reportajele si trebuie sa-ti spun ca ma asteptam de la jurnalistii de investigatie de la Gardianul sau Ziua sa aiba o atitudine de genul asta intr-un caz atat de complicat, nu si de la tine. Si nu inteleg nici de ce ii consideri "dusmani" pe cei care sunt pro-proiect.

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga anonim, anonima. Eu mi-am facut reportajul fara sa pun accent pe actionarist, dc l-ai fi vazut, ti-ai fi dat seama. Asa ca nu m-am uitat in Registrul comertului, pt ca ala costa, pe de o parte, si pe de alta parte si principala parte, chiar nu ma interesa. M-am uitat doar pe net. Asa ca nu sesizez catastrofa. Ca om si nu ca jurnalist nu sunt de acord cu ce se intampla acolo, fie ca e Timis, fie ca nu e. Deci, cei care sunt pt a distruge Rosia Montana, pt mine, Hurdubaia, sunt "dusmani", cu ghilimelele de rigoare. Pentru mine, jurnalista Hurdubaia, nu-s dusmani, dar nici nu-i pot "iubi". Pacat de zona aia superba. Nu am interese in toata povestea asta, dar cred ca daca se vroia, se puteau gasi solutii pentru a nu fi distrusa zona.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim26/7/07

    Ok, doar o intrebare mai am. Avem o zona monoindustriala superpoluata, in moarte (economica) clinica, fara perspective de dezvoltare, cum sunt vreo 70% din zonele rurale/mic-urbane din tara asta. Ce e mai bine: sa pastram magia si pitorescul locului sau sa ne vindem tara, lasandu-i pe niste investitori sa ne "ia aurul" cu tehnologii moderne?
    p.s. reportajul tau chiar a fost obiectiv, tocmai de asta incerc sa inteleg de unde vine ura asta viscerala "ca om" fata de proiect
    p.p.s. trebuie sa iti trimit un CV, o copie a buletinului, ca sa nu mi te adresezi cu "draga anonim"?

    RăspundețiȘtergere
  12. 1. Ok. Deci Camil e un prenume de fata. Am inteles.Nu eram lamurita.
    2. In ceea ce priveste investitorii straini, dupa mintea mea, ar trebui ca "desteptii" astia care ne conduc tara sa gaseasca solutii ca aurul sa-l extraga Romania si zona sa nu fie distrusa. Asa cum s-a intamplat pana acum ceva vreme. De ce sa o distrugem si sa nu gasim solutii? De ce sa castige altii bani ft multi, cand o poate face statul roman? Doar pt ca unii de "sus" au incasat comisioane pe care le-au bagat in buzunar? Zau ca n-are rost sa mai continuam discutia asta. Fiecare are parerea lui. Eu o respect pe a ta, respect-o si tu pe a mea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim26/7/07

    Nu, Camil e nume de baiat. nu am nici o legatura cu cei care au scris mai sus. Stai linistita, n-o sa te hartuiesc acum cu opiniile mele pro-proiect, aveam doar niste curiozitati.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim26/7/07

    "Asa ca nu m-am uitat in Registrul comertului, pt ca ala costa, pe de o parte, si pe de alta parte si principala parte, chiar nu ma interesa."...
    "...sa gaseasca solutii ca aurul sa-l extraga Romania si zona sa nu fie distrusa. Asa cum s-a intamplat pana acum ceva vreme. De ce sa o distrugem si sa nu gasim solutii? De ce sa castige altii bani ft multi, cand o poate face statul roman? Doar pt ca unii de "sus" au incasat comisioane pe care le-au bagat in buzunar?"...
    Sincer, imi vine greu sa cred ca asemenea afrmatii sunt facute de un ziarist. O noapte buna in continuare.
    Cu stima. Adrian Dascalu

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim26/7/07

    WOW (mi-am permis sa citez), am citit acum, in intregime, transcriptul reportajului. multe inexactitati. daca doriti, putem discuta...

    RăspundețiȘtergere
  16. Stiti ceva domnule Dascalu? Ia ignorati blogul asta! Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere

Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog