8.6.07

La limita dintre normalitate şi normalitate



De cîteva zile, aud numai înjurături, proteste şi blesteme la adresa homosexualilor. Stau şi mă întreb: cîţi dintre cei care fac asta au stat vreodată de vorbă cu un homosexual
sau cu vreo lesbiană?
Vă spun eu : nici unul.

Eu n-am fost niciodată împotriva lor, iar acum, după ce am şi vorbit cu cîţiva dintre ei, am ajuns la concluzia că da, şi ei au o viaţă normală. Ca şi noi. Au aceleaşi pasiuni, meserii, şcoli, ca şi noi; merg la cumpărături, la mare, la film, ca şi noi; îşi beau cafeaua împreună dimineaţa, stau la taclale, se giugiulesc, ca şi noi. Duc gunoiul, dau cu aspiratorul, îşi calcă hainele, tot ca noi.
Singura deosebire este că, într-o zi, au conştientizat că s-au îndragostit de o fată sau de un băiat. Ca şi noi. Chiar dacă o fată s-a îndrăgostit de o fată şi un băiat de un băiat ... aşa i-a lăsat Dumnezeu ... un pic altfel decît noi. Dar doar din punctul ăsta de vedere.
Dar de aici pînă la a-i blestema sau a le arunca cu pietre în cap la Parada Gay sau pînă a le dori moartea ... deja e prea prea mult.


Tocmai ce lucrez la un reportaj pentru duminică, şi nu, nu e o reclamă, vreau doar să vadă poporul ăsta de romani că da, şi ei sunt oameni ca şi noi. Adică trăiesc la limita dintre normalitate şi normalitate...Exact ca şi noi.

9 comentarii:

  1. Anonim8/6/07

    foarte bine spus.total de acord cu tine.dar sa nu uitam totusi ca pe roman mereu il intereseaza viata altuia mai mult decat propria-i viata ...ca doar mai bine sa moara capra vecinului decat sa nasca capra ta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim8/6/07

    cristina,
    noi cand iesim?

    RăspundețiȘtergere
  3. sapt asta, nu. :)
    cealalta... sper

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim8/6/07

    Cine are ceva cu homosexualii?
    Acum pe bune, femile sunt deranjate sa faca sex anal. „Vai draga, da' doare”, spun ele.
    Dar devin brusc afectuase si interesate cand doi barbati se caznesc sa-si infiga madularele p-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. anonimule, zici tu ca devin interesate?
    eu am zis ca doar unii au ceva cu homosexualii, tu de ce generalizezi? doar pt ca esti impotriva lor? asa pot sa spun si eu ca toti barbatii din jurul meu accepta lesbienele, da nu si homosexualii...
    :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim8/6/07

    Stati sa vedeti ce iese maine la parada. Oua si pietre. Multe. Desi ar fi cazul sa ne mai maturizam.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina, intrebi cati dintre cei care fac urat au stat vreodata de vorba cu un homosexual sau o lesbiana. Intrebarea mea: cu cine sau cu ce stai de vorba, cu un homosexual sau cu un om? Daca vorbesti cu un om, de ce te intereseaza in ce fel face sex? Si daca nu te intereseaza, de ce vorbim despre asta? Homosexualii sunt mai intai homosexuali si apoi oameni, sau invers?

    RăspundețiȘtergere
  8. iuliane, homosexualii sunt oameni. si apoi homosexuali. , io n-am absolut nici o problema cu ei.

    RăspundețiȘtergere

Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog