23.5.07

Florin Cioabă: „De ce s-a simţit jignită ziarista?”

Dacă îi spunea «englezoaică» se simţea mai bine?”, a răspuns regele Rromilor, Florin Cioabă la tot scandalul iscat în urma apelativului „ţigancă împuţită” cu care a fost gratulată o ziaristă de la Antena 1 de către preşedintele Traian Băsescu. Andreea Pană, reporter al Antenei 1, a intrat într-un hypermarket bucureştean sâmbătă şi l-a filmat cu telefonul mobil pe preşedinte. La ieşirea din magazin, acesta i-a luat din mâna ziaristei aparatul. Acesta nu s-a închis, iar în discuţia pe care preşedintele a avut-o cu soţia despre reporterul Antenei 1 a apărut şi expresia „ţigancă împuţită”.
Regele rromilor, Florin Cioabă este supărat în urma acestui conflict pe ziarişti. „Până acum toţi ziariştii au spus ţigani şi nu s-au deranjat. Acum, când preşedintele foloseşte cuvântul ţigan, toată lumea sare în sus. dacă o făcea englezoiacă sau franţuzoaică, se simţea ziarista mai bine? Şi Mutu a fost făcut ţigan. Şi ce, a fi ţigan e o ruşine? Este o naţie de 12 milioane de ţigani. A văzut-o probabil preşedintele mai brunetă şi probabil că a crezut că aparţine etniei. Consider că dimpotrivă, ziariştii au avut o tentă în prezentarea situaţiei. De ce s-a simţit ziarista jignită? Nu este corect. Suntem o naţiune şi aşa e naţiunea noastră. Nu este o ruşine să fii ţigan sau rrom. Este o ruşine să fii hoţ, pungaş sau criminal”, şi-a spus Cioabă punctul de vedere. (Ziarul de Sibiu)

APROPO, zice Ştefănescu (http://dinmers.blogspot.com/)
"Din tot scandalul ăsta, în care s-au inflamat atatea personalităţi, T.B. va iesi bine, pentru că gestul lui a fost spontan, visceral, mitocan, în timp ce reacţia la gest pare înveninată, interesată, acumulată".


7 comentarii:

  1. Anonim23/5/07

    sa-ti spuna crivatz faza mai tare. extras din comunicatul imparatului, care e cel putin ierarhic mai smecher decat regele, parerea mea:
    Alianţa Romilor din România „dezaprobă şi se dezice de metodele diversioniste pe care le-a practicat, sâmbătă, jurnalista de etnie romă Andreea Pană”, în ziua referendumului. Conform comunicatului transmis, marţi, Rompres, de Biroul de presă al Împăratului Iulian, jurnalista Andreea Pană, forţată de patronul trustului de presă a cărui angajată este, „a încălcat codul deontologiei profesionale şi, prin folosirea unor metode neortodoxe, a reuşit încălcarea intimităţii persoanei şi să-l atragă pe preşedintele României, Traian Băsescu, într-o capcană jurnalistică gândită şi pusă la cale de liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu”.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://bloguleditorialelor.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Da' stii cat se iubesc astia 2, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. BLOG DE OPINII DESTEPTE
    http://bloguleditorialelor.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim24/5/07

    pina si pe freeex s-a potolit lumea, nu mai zice nimic de la cioaba incoace

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim24/5/07

    MAI LASATI-NE CU JURNLISTE DIN ASTEA CU VALOARE DE 2 LEI. BINE ZICE CIOABA, TRAIASCA-I NEAMU LUI

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim24/5/07

    buna reactia lui stefanescu.

    RăspundețiȘtergere

Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog