23.5.07

Florin Cioabă: „De ce s-a simţit jignită ziarista?”

Dacă îi spunea «englezoaică» se simţea mai bine?”, a răspuns regele Rromilor, Florin Cioabă la tot scandalul iscat în urma apelativului „ţigancă împuţită” cu care a fost gratulată o ziaristă de la Antena 1 de către preşedintele Traian Băsescu. Andreea Pană, reporter al Antenei 1, a intrat într-un hypermarket bucureştean sâmbătă şi l-a filmat cu telefonul mobil pe preşedinte. La ieşirea din magazin, acesta i-a luat din mâna ziaristei aparatul. Acesta nu s-a închis, iar în discuţia pe care preşedintele a avut-o cu soţia despre reporterul Antenei 1 a apărut şi expresia „ţigancă împuţită”.
Regele rromilor, Florin Cioabă este supărat în urma acestui conflict pe ziarişti. „Până acum toţi ziariştii au spus ţigani şi nu s-au deranjat. Acum, când preşedintele foloseşte cuvântul ţigan, toată lumea sare în sus. dacă o făcea englezoiacă sau franţuzoaică, se simţea ziarista mai bine? Şi Mutu a fost făcut ţigan. Şi ce, a fi ţigan e o ruşine? Este o naţie de 12 milioane de ţigani. A văzut-o probabil preşedintele mai brunetă şi probabil că a crezut că aparţine etniei. Consider că dimpotrivă, ziariştii au avut o tentă în prezentarea situaţiei. De ce s-a simţit ziarista jignită? Nu este corect. Suntem o naţiune şi aşa e naţiunea noastră. Nu este o ruşine să fii ţigan sau rrom. Este o ruşine să fii hoţ, pungaş sau criminal”, şi-a spus Cioabă punctul de vedere. (Ziarul de Sibiu)

APROPO, zice Ştefănescu (http://dinmers.blogspot.com/)
"Din tot scandalul ăsta, în care s-au inflamat atatea personalităţi, T.B. va iesi bine, pentru că gestul lui a fost spontan, visceral, mitocan, în timp ce reacţia la gest pare înveninată, interesată, acumulată".


7 comentarii:

 1. sa-ti spuna crivatz faza mai tare. extras din comunicatul imparatului, care e cel putin ierarhic mai smecher decat regele, parerea mea:
  Alianţa Romilor din România „dezaprobă şi se dezice de metodele diversioniste pe care le-a practicat, sâmbătă, jurnalista de etnie romă Andreea Pană”, în ziua referendumului. Conform comunicatului transmis, marţi, Rompres, de Biroul de presă al Împăratului Iulian, jurnalista Andreea Pană, forţată de patronul trustului de presă a cărui angajată este, „a încălcat codul deontologiei profesionale şi, prin folosirea unor metode neortodoxe, a reuşit încălcarea intimităţii persoanei şi să-l atragă pe preşedintele României, Traian Băsescu, într-o capcană jurnalistică gândită şi pusă la cale de liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu”.

  RăspundețiȘtergere
 2. http://bloguleditorialelor.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 3. :)) Da' stii cat se iubesc astia 2, nu? :D

  RăspundețiȘtergere
 4. BLOG DE OPINII DESTEPTE
  http://bloguleditorialelor.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 5. pina si pe freeex s-a potolit lumea, nu mai zice nimic de la cioaba incoace

  RăspundețiȘtergere
 6. Anonim24/5/07

  MAI LASATI-NE CU JURNLISTE DIN ASTEA CU VALOARE DE 2 LEI. BINE ZICE CIOABA, TRAIASCA-I NEAMU LUI

  RăspundețiȘtergere
 7. buna reactia lui stefanescu.

  RăspundețiȘtergere

Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog