18.7.10

Jumătățile de înger suntem noi

Frig. Metrou. Fețe triste și plictisite. Un bărbat urcă, se așază pe scaun și începe să râdă. La început, destul de timid, apoi, din ce în ce mai sănătos. Și râde, râde, râdeeeeeeeeeeee, până când toate fețele acre din jurul lui, ce par a fi sătule de propria viață, îl urmează. Și-o țin așa minute întregi.

Stație. Râsete aproape bolnave. Un alt bărbat intră în metrou. Toți își întorc privirile către el, râzând. Se retrage stingher într-un colț. E depășit de-atâta voioșie.

O femeie își întoarce privirea spre bărbatul care le înseninase ziua. Dar îngerul veseliei nu mai e, tocmai ce se urcă în metroul alăturat, unde dă tonul unui nou cor de râsete aproape bolnave...

Această poveste este doar un scurtmetraj frumos, pe care l-am vizionat, aseară, la Shorts Up.
Se numește "Merci". Un filmuleț ce ar merita văzut în fiecare dimineață, în timp ce ne bem cafeaua...

P.S.1. Merci, Alina!

P.S.2. Că tot iubesc io îngerii :) - la Cartea Românească, a apărut romanul "Orașul jumătăților de înger", scris de Florin Toma.

Un comentariu:

 1. Anonim22/7/10

  Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere

Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog