1.8.07

Despre Roşia Montană ...

Consiliul Judeţean Alba a emis, cică, un nou certificat de urbanism pentru Roşia Montană, la doar cîteva zile după ce Tribunalul Cluj a suspendat certificatul anterior ... Un anonim imi tot scrie pe blog, dar n-am chef de el, că de ce nu discut despre cît de tari sunt ăia de la Gold (nu chiar cu aceste cuvinte, dar pe acolo bate) ... A citit şi transcriptul reportajului (deci e interesat bine de subiect - oare ia si bani de la Gold?) şi i s-a părut că n-am fost obiectivă. Crecă a citit alt script. Nu-mi amintesc să fi înclinat balanţa, am dat ce zic unii şi ce zic alţii. Aşa că, repet - "domnule oricumvarchema" - ignoraţi acest blog, ce tot vă strofocaţi atît? Primiţi salariu pentru asta? Mi-a plăcut că a fost amabil, mi-a zis doamna Hurdis... :)) Şi nu pricepe de ce io, ca om, am o opinie despre ce se întîmplă la Roşia. Uite d-aia. Că acasă-s io, nu jurnalistu' din mine.


Pe de altă parte, Goldul anunţa ieri că face recurs la decizia Tribunalului Alba. La ce-i mai trebe, dacă tot s-a mai dat un certificat? N-are ce face cu banii? Să-i dea, d-le, la săraci... Cineva a postat la comentariile de pe Hotnews un mesaj, în care spune că Goldul n-are bani de investiţii... O fi ştiind omu' ceva...

P.S. Camil, nu era vorba despre tine. Ci despre un alt personaj. E vorba despre o Paula, cică, care acum nu se mai numeşte Adrian Dascălu. Care are nişte pretenţii nejustificate de la mine, dar ea/el nu e în stare să-şi dea numele. Salutări tuturor! Sincere! A, să nu uit. N-am luat în viaţa mea bani sau altceva de la nimeni şi nici n-o să se întîmple asta vreodată. Şi aş fi avut numeroase ocazii, credeţi-mă ...

Şi tot P.S. Pentru Paula. E ultima dată cînd mai răspund tentativelor tale de provocări. Poţi să te duci şi la patronii televiziunii, să mă pîrăşti că-s cum crezi tu. Chiar mi se rupe. Dacă tot nu ai un simţ al opririi şi ţi se pare că ameninţările mă vor da pe spate... Vrei şi nume de şefi şi adrese de mail? Oricum n-am înţeles ce vrei de la mine, pînă la urmă şi sinceră să fiu, acum nici nu mă mai interesează. O zi bună în continuare.


5 comentarii:

  1. Anonim2/8/07

    Sa-ti spun ce nu pricep eu:
    - de unde paranoia asta cu anonimul care te ia la rost "de ce nu discuti cat de tari sunt aia de la Gold"; din cate am vazut, in afara de mine, care m-am prezentat (repet: trebuie sa-ti trimit copie de pe buletin si de pe cartea de munca la revista ca sa te convingi ca nu ma deghizez?), ti-au mai raspuns doi oameni, dintre care unul si-a dat si el numele;
    - in al doilea rand, nimeni nu te-a intrebat _de ce nu esti pro-Proiect_. Eu unul mi-am exprimat nedumerirea pentru usurinta cu care faci afirmatii destul de puternice, in conditiile in care esti un jurnalist, obisnuit cu niste rigori profesionale; nu am zis ca nu ai dreptul sa iti exprimi pe blog opinii personale, dar ma surprinde infantilismul justitiar de care dai dovada "ca om", cum spui tu, adica aruncarea cu stigmate si lipsa oricarui argument. Dreptul la opinie nu are nici o legatura cu responsabilitatea de a oferi argumente pentru ideile pe care le sustii si de a raspunde la fel de argumentat la obiectii. Sigur, majoritatea oamenilor de pe strada nu au obisnuinta asta de a gandi in termeni de argumente si dovezi, dar eu cel putin am alte asteptari de la un jurnalist de la Realitatea, trecut prin Cotidianul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim2/8/07

    Doamna Hurdubaie,

    Ma numesc Paula si eu sunt cea careia i-ati cenzurat mesajul.

    Daca tot alegeti sa cenjurati mesaje, macar nu mai procedati la prezentarea mesajelor dupa trecerea lor prin filtrul gandirii dumneavoastra.

    Presupun ca nici acest mesaj nu il veti posta. Sunt nespus de dezamagita de capacitatea dumneavoastra de analiza (ca om sau ca jurnalist; cred ca aceasta dihotomie cu care tot va aparati este falsa; capacitatea si alegerea de a rationa o ai sau nu o ai, nu o practici ca meserie).

    Pentru respectul de sine al dumneavoastra (om sau jurnalist) postati raspunsurile pe care le primiti (si care nu au fost in nici un moment injurioase).

    Paula

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2/8/07

    a, si inca ceva, apropo de argumente si sofisme. si tu te-ai dovedit foarte interesata de subiectul Rosia Montana, esti cumva pe statul de plata de la Rosia Montana? m-am simtit jignit, "ca om", citind ca, daca sunt un om interesat de un subiect sensibil ca asta si cutez sa am o opinie pro-proiect, trebuie ca sunt platit de Gabriel

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim2/8/07

    Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l scriu.

    Se pare ca nu e nici o sansa de a purta o conversatie cu dumneavoastra.

    Vad ca va preocupa mai mult conspirationismul (cine se ascunde in spatele mesajelor), cand puteati pur si simplu sa va rezumati la continutul celor scrise si sa aveti demnitatea de a raspunde altfel decat prin atitudinea submediocra de a intoarce spatele daca nu va convine ceva.

    Sunteti un om absolut neinteresant prin incapacitatea de a rationa si de a comunica coerent, si de aceea, nu ma va mai interesa decat daca veti mai continua in acelasi stil si in activitatea de jurnalist. Si atunci ma voi adresa televiziunii sub egida careia realizati reportaje, pentru ca este pacat sa fie sustinuta financiar o astfel de lipsa de profesionalism.

    Nu e o rusine sa realizezi o autointrospectie, doamna Hurdubaie,sa iti depistezi si sa iti repari niste greseli.

    Paula

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim2/8/07

    Este pentru prima data cand imi cenzureaza cineva un comentariu. E o senzatie foarte neplacuta, intre frustrare si perplexitate, trebuie sa-ti spun. Mi s-a mai intamplat sa nu-mi apara comentarii pe site-ul Antenei 3, dar am preferat sa dau vina pe defectiuni tehnice. In fine, e blogul tau, daca vrei sa impui o mica dictatura a la Ciutacu, e treaba ta. Nu vreau sa intru acum in consideratii despre etica blogging-ului, insa nu cred ca mai am ce cauta pe aici in conditiile astea. Probabil ca asta si vroiai. Numai bine

    RăspundețiȘtergere

Mai scriu si pe Pandora

Despre mine

Fotografia mea
in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.

Arhivă blog