Toma, incepi sa-ti mai speli din pacate? :)
29.6.07
Stufstock se mută lîngă Marina Park. Pfiu!
Toma, incepi sa-ti mai speli din pacate? :)
Chiuariu trebe dus la control. Cu capu'...

ÎNTREBARE : Cum poate fi ajutat, săracu'?
(foto: ZIUA)
CNA şi TVR, sub laba furioasă a politicienilor
Oameni buni, noi in ce epoca de intoarcem? In aia, in care seful suprem (oricare ar fi el in aceste cazuri) apare toata ziua la televizor si da comanda sa se dea doar desene animate cu Mihaela si filmul Ciresarii? Eu, una, asa simt...
Ministrul de Interne schimbă Codul rutier. În mai bine.
Adica e mai de bine...
28.6.07
În lumea homosexualilor

La limita dintre normalitate şi ... normalitate
Cu vreo săptămînă înainte de Parada Gay, m-am decis să fac un reportaj despre viaţa homosexualilor. Nu aveam nici cea mai vagă idee dacă o sa-mi iasă ceva sau nu, cert este că am aflat, după ce am vorbit cu mai mulţi, că nu e nici o diferenţă între ei şi mine.
Din punct de vedere "tehnic", homosexualitatea este o orientare sexuală caracterizată de atracţia estetică, romantică sau sexuală către cineva de acelaşi sex.
Deşi nu exista nicăieri o statistică oficială, se bănuieşte că în jur de 5-10% din populaţia fiecărei ţări este homosexuală, spune directorul executiv al organizatiei ACCEPT, Florentina Bocioc.
foto: Cătălin Pop
Îi place să se îmbrace cu pantaloni largi cu buzunare, nu se machiază, are un cercel în sprînceană dreaptă şi e tunsă scurt. Ioana Conţu are 25 de ani şi e absolventă de Arhitectură. O aştept în parc, iar ea apare cu ...bicicleta, tocmai din centru. „Prima fată mi-a plăcut în liceu", începe să-mi povestească Ioana, dar atunci nu putea defini acest tip de atracţie. Aşa că a dat fuga pe ...net. "Am fost un pic şocată, citind tot ce scria acolo... la un moment dat, mi-am zis că nu e cazul meu. Dar îmi plăcea o colegă şi mă tot surprindeam uitîndu-mă pe furiş la ea”. Nu aştepta să-i răspundă la fel, aşa că, într-o zi, şi-a luat inima în dinţi şi i-a mărturisit celeilalte ce simţea. ”Nu a fost deloc surprinsă, a înţeles, iar eu, din acea clipă, nu m-am mai simţit atît de tensionată".
Mama Ioanei nu a fost deloc încîntată că are o fiică lesbiană. Dar a înţeles şi acum ai ei merg la paradele gay, pentru a o susţine. „Mamei îi era teamă că nu voi putea fi fericită”. I-a arătat fotografii cu homosexuali, pe net, şi a convins-o că nu sunt nişte monştri. Pînă la urmă, s-a şi dus acasă cu prietena ei, care a fost tratată exact ca „prietena mea. Cred că am mare noroc cu aşa părinţi”. Ioana, însă, speră să părăsească Romania cît mai curînd. Nu pentru că s-ar fi confruntat cu reacţii negative din partea celorlalţi, ci pentru că ,,aici nu cred că aş putea avea vreodată vreo familie. Cele ca mine vor fi întotdeauna anormale”. Nu are schiţat în cap portretul femeii ideale. „Trebuie să aibă personalitate puternică, să ştie să-şi exprime punctul de vedere şi să se bucure de viaţă”.
"Am avut nişte reacţii ciudate de mic copil, nu ştiam ce se întamplă, însă. Primul vis erotic l-am avut pe la 7-8 ani. Dupa care, prin gimnaziu, am început să fiu atras de colegi", işi începe povestea Tudor Kovacs, de 32 de ani. Prima relaţie a început după ce a răspuns unui anunţ din ziarul Prostituţia. A durat 4 luni. Părinţii au aflat abia după terminarea facultăţii că lui Tudor îi plac, de fapt, băieţii. ,,Am crezut că mama bănuieşte, dar m-am înşelat. N-am pregătit-o din timp, aşa că n-a reacţionat prea bine”, mai spune Tudor. Nu are probleme cu cei din jur, ba chiar odată, după o paradă, nişte puşti l-au recunoscut pe stradă şi i-au făcut cu ochiul. Peste 10 ani, se vede trăind tot în Romania. ,,Nu-s disperat să plec, am o viaţă bună aici." Tudor nu se simte prea confortabil în jurul copiilor şi nici nu vrea urmaşi.
O zi din viaţa sa de cuplu e exact ca o zi din viaţa oricăru cuplu heterosexual. ,,Ne trezim, bem cafeaua, ieşim în parc sau ne uităm la film ori mergem la cumpărături”, mai povesteşte Tudor, care se vede cu iubitul său doar în weekend, pentru că acesta e din provincie. E convins că mentalitatea romanilor se va schimba de tot în 50 de ani.
Raluca:” Ai mei îşi dăduseră seama, dar aşteptau confirmarea”
Raluca Moisescu este studentă. Are 21 de ani. Prima dată a realizat că îi place o fată acum cîţiva ani, nu mulţi. Pînă la terminarea liceului, a avut numai prieteni băieţi, însă nu nutrea sentimente pentru aceştia. ,,În schimb, unii dintre ei m-au iubit mult”. La un moment dat. a sesizat că îi place o fată şi, pentru că se simţea “chinuită”, a început să-şi răscolească trecutul. „N-am intrat în panică. Am o familie modernă, care m-a înţeles şi care mă susţine”. Pentru ea, prima relaţie a fost ca şi cum ar fi încercat să meargă din nou.
O lesbiană nu recunoaşte din prima o altă lesbiană. „E un joc continuu, iar pînă la urmă rişti, că n-ai încotro. Vorbeşti cu ea şi pînă la urmă o faci să înţeleagă. Oricum, am observat că relaţiile dintre fete sunt mult mai deschise”, spune Raluca.
Ai ei au aflat oficial că are o altfel de orientare sexuală într-o vacanţă de vară. „Au început să rîdă. Ei îşi dăduseră seama, dar aşteptau confirmarea de la mine”, spune Raluca. La fel ca şi Tudor, a evitat să meargă la psiholog. A apelat la internet, de unde şi-a luat toate informaţiile necesare.
„A fi gay e greu”, ne mai spune Raluca. „Nu te poţi plînge, însă, pentru că pur şi simplu aşa te naşti”. Visează la un copil pe care să-l nască chiar ea.
Esti barbat si iti place sa te imbraci in femeie. Pana la urma ce esti?
Sunt un transgender. Adica nu ma simt nici femeie, nici barbat.
Si iti plac femeile sau barbatii?
Daca te referi la partea emotionala, iti pot spune ca imi plac barbatii.
Cand e vorba de prieteni adevarati, imi plac, evident, femeile. Ma simt mai
bine in prezenta lor. Pe de alta parte, n-am curaj sa ma apropii de
barbati, mi-e teama sa ma dau la ei. Incerc sa nu ma intalnesc cu prea
multi barbati, in afara de colegi.
Adica ai avut iubiti sau nu?
Da, cu ultimul am locuit 1 an si 3 luni. El era bisexual si, intr-o zi, s-a
insurat. Am suferit enorm. Timp de doua saptamani nu am trait decat cu
cafea, votca si foarte putina mancare.
Ti-ai dori o familie?
E greu sa-mi doresc asa ceva. Eu cred ca si pentru heterosexuali e greu sa
aiba o familie. Evident, sansele lor sunt mai mari, dar pentru noi, e mai
greu. Oricine isi doreste sa fie iubit. Si totul depinde de Dumnezeu si de
destin.
Ai un job?
Da, lucrez la organizatia Accept, in cadrul mai multor proiecte.
Am avut o afacere in oraselul de unde sunt eu, la care am renuntat, in
momentul in care m-am despartit de fostul iubit. Sunt singur, fara familie,
de asta mi-a fost si usor sa ma mut in Bucuresti.
Te imbraci des in femeie?
Nu, doar in weekend, cand merg intr-un club, al carui patron imi e prieten.
Am fost o data in blugi si m-a luat la rost. <
m-am dus in club doar imbracat in femeie.
Ti-ar fi placut sa fii ca ceilalti?
Desigur, oricine vrea sa fie, indiferent din ce minoritate face parte. Nu e
comod pentru nimeni sa fie altfel decat ceilalti.
La psiholog ai fost vreodata?
Am fost de 2 ori. O data, dupa ce, in Chisinau, i-am tras unuia un toc in gura.
Colegii, cind m-au vazut asa de violenta, m-au trimis la psiholog.
La prima intalnire, am zis ca e misto. La a doua, psihologul a incercat o
tehnica de a ma pune sa vorbesc eu cu mine insami. Adica eram pe un scaun
si vorbeam cu un scaun gol. Si am renuntat. Dar, oricum, am prieteni
psihologi.
Cum te vezi peste 10 ani?
Daca as avea o oglinda acum... mi-ar placea sa dau inapoi 10 ani si nu
inainte, ca sa pot fi mai fericit. Acum e alta legislatie, atunci nu iti
permitea sa te intalnesti cu homosexuali.
Care e barbatul ideal pentru tine?
Nu cred ca exista. Dar sa nu fie misogini, eu sunt o feminista. Ar fi
barbatul care te respecta, care te iubeste, care permite sa-l iubesti.
Ai de transmis vreun mesaj celor care nu sunt de acord cu
homosexualitatea?
Da, as vrea sa fie mai mai buni, mai toleranti si sa realizeze ca singurul
care ne poate judeca e doar Dumnezeu. Nici unul nu are dreptul de a-l
judeca pe celalalt. Noi ar trebui sa avem grija unii de altii, nu sa ne
uram.
Crezi ca mentalitatea romanilor se va schimba in timp?
Da, dar acest lucru se va intampla incet. Romanii au inceput sa se
plimbe prin tarile civilizate, unde vad altceva. Sa speram ca in 10 ani,
situatia va fi complet schimbata si o sa pot merge linistita pe strada si
nu o sa mai fie tot felul de huligani.
„Nu există un profil al homosexualului”
Specialiştii spun că homosexualitatea nu este o boală. „A fost cîndva, iar anul scoaterii din manual a fost 1980”, spune psihologul Mugur Ciumăgeanu. Mai mult, psihologii nu pot descrie un profil al homosexualului, pentru că „acesta nu există. Nici măcar nu se poate spune că o persoană poate deveni gay în urma unei decepţii. „Homosexualitatea nu e o alegere, nu e o modă, ci pur şi simplu se întîmplă”. Întrebat de ce se întîmplă, psihologul Mugur Ciumăgeanu spune că dacă ar şti răspunsul, ar primi sigur un premiu foarte mare. „Aşa cum nu există un porter robot, aşa nu se ştie de ce se întîmplă”. Ciumăgeanu confirmă cele spuse de Ioana, Tudor, Danielle sau Raluca. „Homosexualii nu se duc la psiholog sau psihiatru pentru a găsi răspunsuri legate de homosexualitate. Niciodată. Ei vin la noi pentru a-şi rezolva problemele pe care le are toată lumea”.
CTP ştie...
continuare pe Blogul jurnaliştilor
27.6.07
Chiuariu si CSM se bat cu "nişte" pumni în "piepţi" , de ne doare pe noi ...
Pe de alta parte, Consiliul Superior al Magistraturii a constatat, tot dupa raport, că "eforturile depuse pentru îndeplinirea condiţionalităţilor stabilite în anexa deciziei Comisiei Europene se materializează în evaluările pozitive formulate de către Comisia Europeană în Raportul de monitorizare, dat publicităţii astăzi."
Dragoste mare, dragoste mare, dar pînă cînd?
26.6.07
"Suveranitatea poporului a devenit o vorbă goală"
Aşa începe apelul pentru o nouă Constituţie, semnat de Cătălin Avramescu, Andrei Cornea, Gabriel Liiceanu, Mircea Mihăeş, Horia-Roman Patapievici, Andrei Pleşu, Vladimir Tismăneanu şi Traian Ungureanu.
continuare pe Hotnews.ro
De azi mă fac a "dacului"...
Michael Jackson se visează şi acum vedetă
Da' de ce-o crede el c-or fi aşa de interesaţi europenii? Tocmai ce a mai venit o relicvă la noi, Vanilla Ice, de care nu mai auzisem de un secol. Cîte sute de dolari o fi primit oare de la organizatori?
Hitul "You're Beautiful", cea mai enervantă melodie
Top 10 - celor mai enervante melodii
1. You’re Beautiful - James Blunt
2. Axel F - Crazy Frog
3. Mmm Bop - The Hanson
4. Mr Blobby - Mr Blobby
5. Birdie Song - The Tweets
6. Shout - Lulu
7. Agadoo - Black Lace
8. Grace Kelly - Mika
9. My Heart Will Go On - Celine Dion
10. Macarena - Los Del Rio
VORBA SĂPTĂMÎNII. ĂSTEIA!
25.6.07
Dependenţa de calculator, diagnosticată ca boală psihică
Michael Moore riscă închisoarea
risca sa ajunga
la inchisoare,
deoarece
a incalcat
regulile
statului american
pentru a filma parti
din documentarul sau "Sicko" in Cuba.
Moore a inchiriat
o barca
si a luat un grup
de oameni
din echipa de salvare din 11 septembrie, oameni bolnavi si i-a dus in golful Guantanamo. Moore spera ca acestia sa primeasca aceleasi ingrijiri pe care le primesc si detinutii Al Qaeda, asta dupa ce a aflat ca ei au parte de tratamente pentru dinti, ochi sau nutritie. Documentaristul si muncitorii din echipa de salvare au fost intorsi din drum dand astfel peste un doctor din Havana, Cuba, dornic sa ii trateze pe toti in parte. Aici, Michael Moore a filmat modul in care erau tratati si secvente relevante pentru sistemul de sanatate cubanez in comparatie cu problemele din sistemul american de sanatate. Pentru aceste activitati, documentaristul risca sa fie inchis din cauza perseverentei sale.
"Administratia Bush a pornit o investigatie asupra mea si m-au avertizat ca vor veni dupa mine si ca s-ar putea sa fiu nevoit sa platesc amenzi sau sa fiu inchis", a explicat Michael Moore. Exista o lege care interzice cetatenilor americani sa calatoreasca in Cuba sau sa efectueze comert cu Cuba...adica sa faci afaceri cu asa zisul inamic. Ei sustin ca ma pot acuza, deoarece am fost acolo pentru a face acest film si deoarece acest film are un pret.....un film, pe care ei il pot confisca", a mai adaugat Moore.
"S-a dovedit ca, Cuba are acest sistem de sanatate incredibil chiar daca este o tara saraca. Exista un doctor la fiecare bloc, au o mortalitate la copii foarte scazuta fata de a noastra, traiesc mult mai mult ca noi....Am fost oarecum dezgustat de aceasta situatie" a incheiat documentaristul.
Filmul "Sicko" a fost prezentat in premiera la Festivalul de film de la Cannes anul acesta.
cinema.acasa.ro
Bacalaureat 2007: subiecte greşite, modificate pe furiş
VORBA ZILEI. De luni.
22.6.07
Romania şi Bulgaria nu fac progrese în domeniul Justiţiei. Nici nu-i de mirare...
Stănoiu, zburată rapid din CNI
Oricum Stanoiu si Costiniu n-au ce cauta in acest Consiliu.
Parerea mea! Si sunt foaaaarte curioasa sa vad care e finalul...
Hitler a declansat Holocaustul din cauza unei prostituate evreice, care l-a infectat cu sifilis

VORBA ZILEI. De vineri.
21.6.07
Azi începe oficial vara şi este şi cea mai lungă zi a anului
Solstiţiul de vară va avea loc la ora 15 şi 26 de minute, cînd longitudinea astronomica a Soarelui este de 90 grade, intrînd în semnul zodiacal Rac.
Începînd de mîine, ziua va fi tot mai scurtă, iar noaptea tot mai lungă, timp de 6 luni, pîna la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă. În emisfera sudică a Pămîntului, fenomenul se derulează în sens invers.
Denumirea de solstiţiu ("soarele stă") este dată de faptul că în acestă zi are loc schimbarea gradientului mişcării soarelui în raport cu declinaţiile acestuia. (Hotnews)
20.6.07
Cică linia de metrou intre Drumul Taberei şi Universitate va fi gata în 7 ani. Eu mă cam îndoiesc...
Vasluiu', văzut tocmai la New York


O ajunge Iliescu la puşcărie cînd mi-oi vedea io ceafa fără oglindă...

Auzi, "bunicuţo", pot să te întreb şi io ceva? Ăsta e secretul longevităţii matale? Nesimţirea? Nu de alta, da' să-nvăţăm şi noi de la ăi' bătrîni cîte ceva... ("Foto": Cătălin Zaharia)
În cazul în care Curtea Constituţională decide, astăzi, ca militarii să fie anchetaţi de procurorii militari, iar civilii, de cei civili, înseamnă că cercetările în dosarele privind Revoluţia şi mineriadele vor fi luate de la capăt... Revoluţionarii consideră că acest lucru este făcut numai pentru protejarea unor importanţi oameni politici şi militari, care s-au sustras de peste 17 ani, cercetării şi judecării pentru faptele penale şi crimele pe care l-au comis."
Şi mai de ultim moment: Curtea Constituţională tocmai ce a decis ca dosarele revoluţiei şi ale mineriadelor să fie anchetate, de acum încolo, de procurorii civili. Adică se ia totul de la capăt. Păi, frate, cît credeţi că trăiesc unii? 150 de ani?
Tomaaaaaaaaaaaaa, pe cînd un Ţopîrlanstoooooock?
Tomaaaaa... Ajută-neeeeeeeeeeee! Te rugăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăm!
15.6.07
VORBA ZILEI. De weekend.
Noi, cei din presă, am ajuta, cică, puţin, la formarea democraţiei

13.6.07
Condamnat la 20 de ani de închisoare. Şi ce-i cu asta?
Cum era odată şi cum mai e acum ...

12.6.07
Copil român din Italia, subiect de roman
Lucrarea - premiată recent cu prestigiosul premiu Strega pe 2007 - este povestea lui Emil, un copil român sosit clandestin în Italia împreună cu tatăl său. După ce tatăl este prins fără documente şi repatriat, aşa cum s-a întâmplat în multe cazuri ale românilor, copilul trebuie să se descurce singur şi pleacă în căutarea bunicului său, care călătoreşte cu o trupă de actori ambulanţi.
Călătoria lui reprezintă o serie întreagă de aventuri şi lecţii de viaţă atât pentru adolescenţi, cât şi pentru părinţi. Cu ocazia lansării vor avea loc şi dezbateri privind integrarea copiilor imigranţi şi protecţia socială de care aceştia au nevoie. Evenimentul va avea loc în seara aceasta de la orele 21, în sala de conferinţe a Centrului Intercultural din Torino.
www.realitatea.net
Stiai ca iunie a fost declarata luna impotriva obezitatii? Io, nu. Si ma intereseaza.
Tribunul, interzis la Cosmos TV
Eu n-am reusit sa vad nimic din ce a debitat CV Tudor la acest post, pentru ca nu prind "marea televiziune". Nu ca as fi pierdut ceva, Doamne fereste! Da' bine i-a facut, numai dictatori la tv nu aveam...
11.6.07
"Un român pentru premiul Nobel"
La dezbaterea ce a încheiat campania lansată de Cotidianul, ce a avut loc în ultima zi a Salonului Cărţii Bookfest, scriitorii Traian Ungureanu şi Ioan T. Morar, criticii Marius Chivu şi Carmen Muşat şi jurnaliştii Cristian Teodorescu şi Sever Voinescu au vorbit despre motivul pentru care România nu are un premiu Nobel pentru literatură şi despre ce scriitor român actual l-ar putea câştiga.
Scriitorul Ioan T. Morar, care a moderat dezbaterea de la Bookfest, a spus că propunerea de a vota un scriitor care să primească premiul Nobel pentru literatură poate fi privită şi ca un test de popularitate a scriitorilor români, ce duce la sporirea interesului pentru literatura română.
Realitatea TV
Sabia lui Napoleon, cea mai scumpă sabie din lume

Aproape cinci milioane de euro este suma pentru care una din săbiile (foto AFP) lui Napoleon Bonaparte a fost vândută în urma unei licitaţii care a avut loc luni, la Fontainbleau.
VORBA ZILEI. De luni.
Parada Gay. În puţine cuvinte şi multe imagini.

Despre mine

- Hurdis
- in primul rand, om. prin jungla umana. apoi, jurnalist. prin jungla presei.
Arhivă blog
De-ali meli
- 24 FUN
- 60 MINUTES
- Bibliotecă online
- BLOGUL JURNALISTILOR
- Catza şi Vencii punct Ro
- Ce muzică ascult
- Ceauşescu
- Cel mai iubit dintre pămînteni
- Che Guevara
- Cinemagia
- CNN
- Coldplay
- Cotidianul
- D'ale justiţiei
- Dave Matthews Band
- Deco
- Desene pe asfalt
- Despre Marin Preda
- DEX online
- Dicţionar en-ro/ro-en
- Family Guy
- Fidel Castro
- Forum de fotojurnalism
- HBO
- History Channel
- Hitler
- Hotnews
- List of alternative rock artists
- Liternet
- Michael Moore
- Moloko
- Monden. La zi.
- Napoleon Bonaparte
- New York Post
- NY Magazine
- Pentru gurmanzi ca mine
- Piata Presei LIVE
- Placebo
- Preferatii mei: ta-daaa:THE SIMPSONS
- Prin grădină
- Prin Vama Veche
- Programul TV la zi
- Psihologie
- Radio Guerrilla
- Realitatea FM
- Reporterii realitatii
- Reporterii Realităţii
- Reuters
- Revista presei despre presă
- Stalin
- Stiri locale
- Sunt de-ai mei, deci tin cu ei. FC Vaslui
- The internet movie database
- TV Comedies
- Vasluipunctnet
- Vorba lui Dobro: "Elegant, fată!"
- Vorbe de duh
- Şuie (şi) Paparude